Zo kies je de perfecte eetkamermeubels

Is jouw eetkamer hard toe aan nieuwe meubels of ga jij je hele huis opnieuw inrichten? De eetkamer is een plek van ontspanning en het kiezen van nieuwe meubels is niet niks. Je wilt comfortabele en mooie meubels, zoals cognac eetkamerstoelen passend bij jouw interieur. In dit artikel vertellen we alles over hoe jij de zoektocht naar nieuwe eetkamermeubels slim aanpakt.

Begin bij de tafel

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Zoek je stoelen uit bij de tafel en de tafel niet bij de stoelen. De tafel heeft enorm veel invloed op je interieur. Op https://www.shopx.nl/ kun je een hoop mooie tafels vinden voor in de eetkamer. Ga voor een stevige en kwalitatieve tafel waar jouw hele gezin plus een paar extra mensen aan kunnen zitten. Straks gaan we verder in op materiaal en vorm.

De stoelen

De stoelen die je bij je tafel kiest moet je gemakkelijk onder tafel kunnen schuiven en je moet comfortabel kunnen zitten wanneer je aan tafel zit, niet te hoog of te laag. Het is goed om de afmetingen van de stoelen die je op het oog hebt dus altijd in real life even te testen. Vraag je ook af of je wel of geen armleuningen aan de stoelen wilt. Armleuningen zitten comfortabel, maar kunnen wel vervelend zijn wanneer je met meerdere mensen aan tafel zit.

Materiaal en duurzaamheid

Ga voor een duurzaam materiaal, zodat je lang plezier kunt hebben van je eetkamermeubels. Voor het tafelblad zijn hout, keramiek en kunststof populaire materialen. Hout is mooi, maar moet soms wel gewaxt worden en met keramiek moet je uitkijken met bepaalde schoonmaakmiddelen (sommige schoonmaakmiddelen veroorzaken bijtplekken). Hout en kunststof zijn ook populaire materialen voor eetkamerstoelen. Beklede stoelen zijn heel stijlvol, maar woon je met kinderen of ben je zelf de schoonste niet? Dan is het in de meeste gevallen het verstandigst om mooie stoelen zonder bekleding te kopen.

Vorm

Denk tot slot na over de vorm van je meubels. Dit is vooral bij de tafel relevant. Ga je voor een ronde tafel in het midden van de ruimte? Of plaats je liever een vierkante of rechthoekige tafel in de hoek van de kamer. Probeer je stoelen altijd uit in de showroom of te testen of je een voor jou prettige zithouding aan kunt nemen. Zoek je nog een paar meubels? Ga dan online op zoek naar een meubelzaak en laat je inspireren!